Brininstool + Lynch Coffou cottage

exterior showing wood trellis

interior view of coffou cottage

interior view of coffou cottage

“To gain a sense of rural privacy, the owners were looking to experience pastoral views of nature and foliage, more than lake views, in searching for their vacation property. They were fortunate to find the land that fit their aesthetic aspirations and wanted a home that would similarly match their concepts for living.
The cottage was designed with a simple structure, a horizontal wood rain screen of cedar to privatize the entry sequence on the North, and a wall of operable glass on the South. The open plan of the kitchen, dining, living area and porch as one room intensifies the views to meadow and woods to the South and maximizes the solar gain in the winter. Radiant heat in the ground concrete floors is enhanced by passive solar gain, and runs throughout the three-bedroom cottage. The arrangement of the rooms and glass are to maximize views of the outdoor environment, while providing the most energy efficient operation.”
via daily icon

front view - the wood side

front view - the wood side

coffou house garden view

coffou house garden view

see more at Brininstool + Lynch site

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: